nagy bukás

2018.01.25. 11:37

Zidane: Mindenért én vagyok a felelős

A Real Madrid 1-0-ra győzött idegenben, és a hazai visszavágón, melyen Zidane pihentette több játékosát, köztük Cristiano Ronaldót és Gareth Bale-t, 2-1-es hátrányban nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de nem járt sikerrel.

Magára vállalta a felelősséget Zinedine Zidane azért, hogy csapata, a Real Madrid hazai vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a spanyol labdarúgó Király Kupától – tudatta az MTI.

„Logikus eredmény született, ez az ellenfél meccse volt, nem a miénk. Én vagyok a felelős mindenért, és ez egy nagy bukás a számomra”

- mondta a sajtótájékoztatón a Leganéstől szerdán elszenvedett 2-1-es vereség után, hozzátéve, hogy edzői pályafutása legszomorúbb estéjét élte meg. A 2016-ban kinevezett vezetőedző idén sem tudja megnyerni azt a kupát, amely hiányzik még neki.

A fővárosi elitcsapat, amelynek költségvetése tizenötször nagyobb, mint a Leganésé, a bajnokságban is bukdácsol – a negyedik helyen áll és 19 pont a hátránya az éllovas Barcelonával szemben -, de legutóbb, vasárnap 7-1-re verte a Deportivo La Corunát, ami azt a látszatot keltette, hogy kimászott a gödörből. A kupabúcsú után viszont mindent egy lapra kell feltennie a Paris Saint-Germain ellen sorra kerülő Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben.

„Éppen most buktunk el egy sorozatban, egy másikban nagyon messze vagyunk (a sikertől), így csak a Bajnokok Ligája maradt nekünk”

- ismerte el a francia tréner, akinek a helyzete kezd igazán nehézzé válni – először a kinevezése óta. A kritikusok többek között azt vetik a szemére, hogy felforgatott csapatot szerepeltetett a kupában, miközben a bajnokságban már nem sok babér teremhet a Real Madrid számára.

Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy jövője attól a BL-párharctól függ-e.

„Én vagyok a felelős a kialakult helyzetért, mivel én vagyok a főnök. Nekem kell megtalálnom a megoldásokat. Néhányra már rábukkantunk, de nem vagyunk eléggé következetesek”

- mondta, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy küzdeni fog.

Borítókép: Zinedine Zidane a spanyol labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjében 2018. január 24-én

AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Ezek is érdekelhetik