squadra azzurra

2018.02.27. 18:30

Costacurta Contét szeretné szövetségi kapitánynak

Alessandro Costacurta, az Olasz Labdarúgó Szövetség vezetőhelyettese azt szeretné, ha újra Antonio Conte lenne a válogatott szövetségi kapitánya.

New deputy commissioner FIGC Alessandro Costacurta during post-congress meeting of the CONI National Council on february 01, 2018 in Rome, Italy (Photo by Silvia Lore/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Silvia Lore

A nemzeti csapatot ideiglenesen Luigi Di Biagio vette át a világbajnoki selejtezőkön elbukott Gianpiero Ventura távozása után, a szövetség pedig folyamatosan keresi azt a szakembert, aki hosszú távon vezetné az együttest.

„Még nem választottam ki senkit, ám azt gondolom, hogy Conte lenne a legjobb a feladatra. Mindenképpen beszélni fogok vele a következő hónapokban”

- jelentette ki kedden Costacurta.

Conte 2014-től a 2016-os Európa-bajnokság végéig irányította már a válogatottat, mellyel a kontinenstornán a negyeddöntőig jutott. Az Eb után a Chelsea vezetőedzője lett, s jelenlegi szerződése a következő szezon végéig szól a londoni klubnál. Új csapatával Conte rögtön első idényében angol bajnok lett, ám a mostani kiírásban nem megy túl jól a gárdának, s az edző az utóbbi időben egy-két nyilatkozatában már utalt arra, hogy nem teljesen boldog a szigetországban, s hiányzik neki Olaszország.

Costacurtánál

Conte mellett Carlo Ancelotti, Roberto Mancini és Claudio Ranieri is a kapitányjelöltek között van.

„Mindez, amit mondtam, nem jelenti azt, hogy ne örülnék Mancininek vagy Ancelottinak. Ugyanakkor utóbbi úgy tűnik, kihúzta magát a listáról” – jegyezte meg az AC Milan korábbi klasszis középhátvédje, utalva arra, hogy Ancelotti még decemberben kijelentette: a jövőben is klubszinten szeretne dolgozni.

Olaszországban jelenleg a szövetségnek nincs elnöke, mivel a januári tisztújításon nem sikerült megválasztani a vb-pótselejtezős kudarcba belebukott Carlo Tavecchio utódját. A szervezetet minimum fél évig Roberto Fabbricini vezeti, s az ő egyik helyettese Costacurta.

Borítókép: AFP / NurPhoto / Silvia Lore

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!