premier league

2018.02.09. 16:26

Guardiola és Conte is támogatja a téli szünetet

A listavezető Manchester Cityt irányító Josep Guardiola, valamint a címvédő Chelsea-t edző Antonio Conte is támogatja a téli szünet bevezetését az angol labdarúgó-élvonalban.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts on the touchline during the English Premier League football match between Burnley and Manchester City at Turf Moor in Burnley, north west England on February 3, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Oli Scarff

„Imádunk focizni, de mivel jó ideje háromnaponta vannak mérkőzéseink, jól jön egy kis pihenés. Mindenkinek szüksége van rá” – jelentette ki Guardiola arra a hírre reagálva, miszerint a Premier League illetékesei kedden elismerték, már hónapok óta tárgyalnak az angol szövetség (FA) és a liga (EFL) vezetőivel arról, hogy a mérkőzéseik ütemezése hogyan kerülhetne összhangba Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország élvonalának menetrendjével.

„Csak és kizárólag most volt esélyem arra, hogy adjak a játékosoknak néhány napot. A szövetségnek át kell gondolnia a kérdést” – jelentette ki Conte, aki – Guardiolához hasonlóan – a hét elején nem tartott edzést csapatának.

Brit médiaértesülések szerint a 2019 és 2022 közötti televíziós szerződések pályázati dokumentumai tartalmazzák a téli pihenő lehetőségét.

A szünetet januárban tartanák, az ünnepi időszak hagyományos bajnoki fordulóit nem érintené.

Borítókép: AFP PHOTO / Oli Scarff

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!