Oroszország

2018.02.08. 15:40

Márciusban rendezik a kizárt sportolók versenyét

Márciusban rendezik meg Oroszország városaiban az alternatív játékokat a phjoncshangi olimpiáról kizárt sportolók részvételével – közölte Vitalij Mutko sportért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Moszkvában újságírókkal.

Az alternatív játékok megrendezésének lehetőségét az oroszok azután vetették fel, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) december elején – rendszerszerű doppingolásra hivatkozva – eltiltotta a téli olimpiai részvételtől az Orosz Olimpiai Bizottságot.

Mutko bejelentette, hogy a hamarosan kiadandó kormányrendelet értelmében az alternatív rendezvényre külföldi sportolókat is meghívnak és a játékok számára díjalapot hoznak létre. A helyettes kormányfő szerint nyílt versenyt fognak rendezni olyan sportágakban, amelyekben az oroszokat „elnyomták”.

Az alternatív játékok megrendezésének szándékáról korábban Vlagyimir Putyin elnök, Pavel Kolobkov sportminiszter és Alekszandr Zsukov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke is említést tett. A tervek szerint a versenyek győzteseit az olimpiai bajnokokéval megegyező jutalomban részesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!