Hófuvás

2018.02.12. 06:37

A női lesiklást is elhalasztották

Az erős szél miatt a vasárnapi férfi lesiklás után a hétfői női óriás-műlesiklást is elhalasztották a phjongcshangi téli olimpián. A számot csütörtökön bonyolítják le.

Phjongcshang, 2018. február 12. Terelõhálót bont el egy munkás a hófúvásban a phjongcshangi téli olimpia lesiklószámainak helyszínén, az Alpensia Sport Parkban, ahol az erõs szél miatt elhalasztották a nõi óriás-mûlesikást 2018. február 12-én. A versenyt február 15-én tartják meg. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a számot, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar induló is lett volna. Később úgy határoztak, hogy a vasárnap elmaradt férfi lesikláshoz hasonlóan a női óriás-műlesiklást is csütörtökön rendezik. A program szerint az első futamot magyar idő szerint 1.30-tól, a másodikat pedig 5.15-től tartják, a férfi lesiklásra pedig 3.00-kor kerül sor.

A technikai számoknak otthont adó Phjongcshangban 60 km/óránál is erősebb szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni.

Kedden férfi kombinációra kerülne sor Dzsongszonban Kékesi Mártonnal és Samsal Daliborral – amennyiben az időjárás is engedi.

Borítóképünkön terelőhálót bont el egy munkás a hófúvásban a phjongcshangi téli olimpia lesiklószámainak helyszínén. Forrás: MTI / EPA / Guillaume Horcajuelo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!