Futball

2018.02.13. 06:39

Szigorúbb játékvezetést kér az UEFA

A súlyos szabálytalanságok szigorúbb büntetését kéri a focibíróktól a nemzetközi mérkőzéseken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) .

FIFA's Chairman of the Referees Committee Pierluigi Collina during FIFA Confederations Cup Russia 2017 closing press conference at Saint Petersburg Stadium on July 1, 2017 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto)

„Szükségünk van a játékosokra, ezért meg kell védenünk őket a pályán” – nyilatkozta Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői testületének vezetője.

Az olasz sportvezető – akit 1998 és 2003 között rendre a világ legjobb játékvezetőjének választottak – kifejtette: meg akarják akadályozni, hogy a futballisták pályafutása veszélybe kerüljön egy szabálytalanság miatt, függetlenül attól, hogy szándékosan vagy véletlenül követték el azt.

„A játékosoknak meg kell érteniük, hogy tiszteletben kell tartaniuk ellenfeleiket, és ugyanolyan pozitív viselkedést kell tanúsítaniuk, amit saját magukkal szemben elvárnak” – tette hozzá.

A Bajnokok Ligája és az Európa Liga egyenes kieséses szakasza is kedden kezdődik.

Borítóképünkön Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői testületének vezetője.

Fotó: Mike Kireev / NURPHOTO / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!