Bajnokok Ligája

2018.02.21. 10:49

Willian szerint öngyilkosság, ha beállnak majd védekezni

Willian, a Chelsea gólszerzője a Barcelona elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő idegenbeli visszavágójára bátrabb támadójátékot ígért csapatától, mert szerinte a Camp Nouban 90 percen át védekezni öngyilkos küldetés.

Goal scorers Barcelona forward Lionel Messi and Chelsea midfielder Willian hug each other at the end of the UEFA Champions League, round of 16, 1st leg football match between Chelsea FC and FC Barcelona on February 20, 2018 at Stamford Bridge in London, England - Photo Martin Cole / ProSportsImages / DPPI

Forrás: AFP/DPPI/PRO SPORTS IMAGES LTD

Fotó: Martin Cole

A statisztikák szerint kedden a Barcelona 68, míg a Chelsea házigazdaként csak 32 százalékban birtokolta a labdát az 1-1-gyel zárult londoni meccsen.

„Támadnunk kell és lövésekkel próbálkozunk, mert a Camp Nouban 90 percen át védekezni egy örökkévalóság, öngyilkos küldetés” – mondta Willian, aki gólja előtt kétszer a kapufát találta el.

Antonio Conte, a Chelsea vezetőedzője szerint nagyon közel álltak a tökéletes játékhoz.

„Egyetlen hibát követtünk el, de olyan ellenfelekkel szemben, mint Messi, Iniesta és Suárez, ezért fizetni kell”

- jelentette ki az olasz szakember.

A Barcelona játékosai ötször vették célba a Chelsea kapuját, de csak kétszer találták el. Lionel Messi viszont megtörte az angol csapat elleni rossz sorozatát, és a kilencedik mérkőzésén már gólt szerzett. Az argentin támadó a 75. percben állította be a végeredményt.

„Nagy kár azért a hibáért, a végeredményt illetően pedig nagyon csalódott vagyok” – folytatta Conte, kiemelve, elsősorban nem az eredmény, hanem csapata játéka miatt bizakodhatnak a továbbjutásban.

Ernesto Valverde, a Barcelona mestere úgy vélte, két különböző stílusú gárda összecsapásán ők irányították a játékot, mégis az ellenfél szerzett vezetést.

„Talán nem alakítottunk ki sok tiszta gólhelyzetet, de csak sikerült kierőszakolnunk, hogy hibázzon az ellenfél, és egyenlítsünk” – értékelte a döntetlent, hozzátéve, az idegenben szerzett gól fontos lépés a nyolc közé jutás felé.

„A továbbjutást illetően jó eredményt értünk el, mert a visszavágón ellenfelünkön van gólszerzési kényszer, aminek köszönhetően több terület nyílik előttünk” – nyilatkozta Jordi Alba, a Barcelona védője, majd rátért arra, hogy a területeket lezáró ellenféllel szemben soha nem könnyű játszani, így a Chelsea védekezését is nehéz volt feltörniük.

A Bayern München-Besiktas párharc ellenben lefutottnak látszik, hiszen németek otthon 5-0-ra nyertek a 16. percben emberhátrányba került törökökkel szemben.

„Kényelmesen nyertünk, de a visszavágóra készenlétben kell kiállnunk, mert a BL-ben soha nem lehet kockáztatni” – nyilatkozta Jupp Heynckes, a Bayern edzője.

Isztambuli kollégája, Senol Günes eközben már a bajnoki folytatásról beszélt:

„A Bayern elleni eredmény után nagyon nehéz most visszatérünk a bajnokságba” – kesergett a török szakember.

Borítókép: Willian és Messi a Chelsea-Barcelona BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén a Stamford Bridge-en.

AFP / DPPI / Pro Sports Images Ltd / Martin Cole

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!