visszavágó

2018.04.30. 18:44

Alkoholtilalmat rendeltek el Rómában a BL-meccs miatt

Hétfő este hét órától csütörtök reggel hét óráig alkoholtilalmat rendeltek el az olasz főváros központjában és az AS Roma-Liverpool labdarúgó visszavágót vendégül látó római Olimpiai Stadion környékén, ahova 5 ezer angliai szurkoló érkezését várják.

Liverpool fans sing prior to an end-of-season friendly football match against Sydney FC at the Olympic Stadium in Sydney on May 24, 2017. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Saeed Khan

A szerda esti BL-elődöntőt kísérő kiemelt biztonsági intézkedéseket az olasz hatóságok az UEFA-val, Nagy-Britannia római konzulátusával és az Olasz Labdarúgó Szövetséggel (Figc) közösen egyeztették. A római idegenrendészeti hatóságok központjában tartott hétfői találkozón többek között elhangzott, hogy

utcai kamerákkal követik majd a két csapat szurkolócsoportjainak mozgását.

Az olasz fél hangsúlyozta, hogy a vendégcsapat „békés” szurkolóinak mozgását semmiképpen nem kívánják korlátozni.

Az alkoholfogyasztást Róma egész városközpontjában, valamint a stadion környékén is megtiltják.

Tilos bármilyen szeszes ital üvegből való árusítása és utcai fogyasztása is.

Kijelölték a brit szurkolók mérkőzés előtti találkozópontját, ahonnan az Olimpiai Stadionba kísérik őket.

Az Olimpiai Stadionba 63 ezer nézőt várnak, köztük ötezer Liverpool-szurkolóval, akik több csoportban érkeznek az olasz fővárosba.

Olasz sajtóforrások szerint

a hatóságok a Liverpool-szurkolók esetleges bosszújától tartanak,

miután április 24-én az angliai városban a szurkolók közötti összecsapásokban két olasz drukker megtámadott és életveszélyesen bántalmazott egy angol férfit.

Borítókép: AFP PHOTO / Saeed Khan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!