francia kupa

2018.05.09. 07:55

Az esélyes PSG nyerte a döntőt

A Paris Saint-Germain az esélyeknek megfelelően megnyerte a labdarúgó Francia Kupa döntőjét a harmadosztályú Les Herbiers ellen.

Paris Saint-Germain's Brazilian defender Thiago Silva (C) and Les Herbiers' midfielder Sebastien Flochon (C,L) hold the trophy at the end of the French Cup final football match between Les Herbiers and Paris Saint-Germain (PSG), on May 8, 2018 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Franck Fife

A párizsi Stade de France-ban rendezett fináléban a PSG Giovani Lo Celso (26.) és Edinson Cavani (74., 11-esből) góljával 2-0-ra győzte le a Vendée megyei együttest. A fővárosi klub sorozatban negyedszer, összességében pedig 12 alkalommal bizonyult a legjobbnak a hazai kupasorozatban, amivel francia csúcstartó.

A PSG ezzel a Szuperkupa és a Ligakupa, valamint a bajnoki cím mellé negyedik trófeáját is megszerezte a szezonban. A Bajnokok Ligájában azonban a Real Madriddal szemben – akárcsak tavaly a Barcelona ellenében – már a nyolcaddöntőben búcsúzott a francia sztárcsapat.

„Nekünk mindig az a célunk, hogy trófeát nyerjünk. A csapat szép utat járt be addig, amíg megszereztük ezt a címet. Elégedett vagyok az idénnyel”

- értékelt a távozó vezetőedző, Unai Emery.

A spanyol-baszk szakember – aki a PSG-vel két idény alatt hét elsőséget gyűjtött be – hozzátette: lehet beszélni „kis negatívumokról” is, mint amilyen a korai BL-búcsú volt, de összességében jól, mindig gólra törően játszott a csapata.

Dani Alves, a PSG brazil jobbhátvédje 17 éves profi pályafutása során a 38. trófeáját nyerte, amivel világcsúcstartó. A 35 éves futballista – a Le Parisien című lap összesítése szerint – egyet szerzett otthon a Bahíával, ötöt a Sevillával, 23-at az FC Barcelonával, kettőt a Juventusszal, négyet a PSG-vel és hármat a brazil válogatottal, amellyel egy újabbra tör a nyári, oroszországi világbajnokságon.

Borítókép: a győztes párizsiak a kupával

AFP PHOTO / Franck Fife

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!