premier league

2018.05.01. 12:06

Az újságíróknál is Szalah volt a legjobb

A Liverpool FC egyiptomi csatárát, Mohamed Szalah-t választotta az év legjobb játékosának az angol élvonalban a Labdarúgó-szakírók Szövetsége (FWA).

Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah attends a training session at the team's Melwood training complex in Liverpool, north west England, on April 23, 2018 on the eve of their first-leg UEFA Champions League semi-final football match against Roma. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Paul Ellis

A tavaly nyáron igazolt 25 éves Szalah az első afrikai játékos, aki megkapta az 1948 óta létező rangos díjat. Az egyiptomi csatár eddig összesen 43 gólt szerzett a mostani idényben. Csapata a Premier League harmadik helyén áll, és 5-2-es előnnyel várja a Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóját az AS Romával szemben.

A második helyen Kevin De Bruyne, a Manchester City középpályása, a harmadikon pedig Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatára végzett. A szavazáson több mint négyszáz újságíró vett részt, Szalah kevesebb mint húsz szavazattal nyert. A díjat május 10-én Londonban, ünnepélyes körülmények között veheti át.

„Az 1968/69-es idényben Tony Book és Dave Mackay, a Manchester City, illetve a Derby County játékosa között holtverseny volt. Azóta ez a legszorosabb végeredmény”

- mondta Patrick Barclay, az FWA elnöke.

Szalah-t a közelmúltban a Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) is a szezon legjobbjának választotta.

Borítókép: Szalah a Liverpool edzésén

AFP PHOTO / Paul Ellis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!