magasan a mérce

2018.05.22. 16:19

Csak a döntő ér prémiumot a braziloknak

A brazil labdarúgó-válogatott játékosai és szakmai stábjának tagjai csak akkor kapnak prémiumot, ha döntőbe jutnak a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.

„Megváltoztattuk és igazságosabbá tettük a jutalmazást” – mondta Eduardo Gaspar csapatvezető a nemzeti együttes edzőtáborában.

Korábban a keret mind a 23 játékosa és a szakmai stáb tagjai kaptak prémiumot a végső helyezéstől függetlenül, az összeg pedig fináléba jutás, illetve világbajnoki cím esetén jelentősen nőtt.

„Nem volt ideális, hogy a csapat akkor is kapott bónuszt, amikor csak az elődöntőig jutott”

- tette hozzá Gaspar, aki az idei tornára meghatározott díjazás kapcsán pontos összegeket nem árult el.

A dél-amerikai együttes június 3-án Liverpoolban a horvátokkal játszik felkészülési mérkőzést. A csapatvezető elárulta, Adenor Leonardo Bacchi – közismert becenevén Tite – szövetségi kapitány tervei szerint azon a találkozón egy félidőt tölt a pályán Neymar, aki februári bokasérülése, majd operációja óta nem játszott. A brazilok június 10-én Bécsben az osztrákokkal találkoznak, a vb-n pedig Svájccal, Costa Ricával és Szerbiával szerepelnek azonos csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!