búcsúzott a Roland Garrostól

2018.05.31. 15:59

Jól játszott Fucsovics, de végül nem bírt brit ellenfelével

Fucsovics Márton kikapott a 16. helyen kiemelt brit Kyle Edmundtól csütörtökön a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

Hungary's Marton Fucsovics plays a backhand return to Britain's Kyle Edmund during their men's singles second round match on day five of The Roland Garros 2018 French Open tennis tournament in Paris on May 31, 2018. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

A világranglistán 45. játékos a kanadai Vasek Pospisilt búcsúztatta kedden, ezzel 2003 óta első magyar férfiként jutott a második fordulóba a párizsi Grand Slam versenyen. Előzőleg éppen edzője, Sávolt Attila lépett pályára a 64 között, aki akkor a harmadik körig jutott.

Az élete első Garros-főtábláján szereplő Fucsovics eddig egyszer játszott a dél-afrikai születésű, 23 éves Edmunddal, akitől tavaly Winston-Salemben, kemény pályán 6:2, 6:1-re kikapott a nyolcaddöntőben. Második csatájukat a januári Australian Openen elődöntős ellenfél kezdte jobban, aki alig rontott, két brékkel 4:0-ra elhúzott, majd 29 perc alatt besöpörte a nyitószettet.

A szombaton Genfben tornagyőztes magyar azonban nem késlekedett a válasszal, szórta a nyerő ütéseket, bátran ment fel a hálóhoz, és nemsokára már ő vezetett 5:0-ra. Edmund még szépített, de újabb 29 perc elteltével már 1-1 volt a játszmák állása.

A harmadik felvonás újabb fordulatot hozott, az ismét stabilan ütő brit 3:0-ra meglépett, majd megőrizte előnyét, és 5:2-nél ismét elvette Fucsovics adogatását, ezzel övé lett a játszma.

A negyedik szettben 2:2-nél a magyar teniszező három bréklabdát is elszalasztott, majd 3:4-nél brékhátrányba került, végül a világranglistán 17. Edmund kiszerválta a mérkőzést. A találkozó 2 óra 16 percig tartott.

A 26 éves Fucsovics számára ezzel véget ért a Roland Garros, mivel párosban szerdán kiesett az első fordulóban.

Eredmény:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Kyle Edmund (brit, 16.)-Fucsovics Márton 6:0, 1:6, 6:2, 6:3

Borítókép: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!