a sérülés után

2018.05.30. 12:06

Szalah gőzerővel dolgozik a felépülésén

Az FC Liverpool fizioterapeutája szerint három-négy hetet kell kihagynia a Bajnokok Ligája döntőjében vállsérülést szenvedett Mohamed Szalah-nak, de az egyiptomi labdarúgó a világbajnoki részvétel érdekében mindent elkövet, hogy ezt az időt lerövidítse.

Liverpool's Egyptian forward Mohamed Salah (C) is comforted by team members as he leaves the pitch after injury during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. / AFP PHOTO / Sergei SUPINSKY

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Sergei Supinsky

Az afrikai ország válogatottja 28 év után először lehet ott a vb-n, s a 25 éves támadó a csapat legnagyobb sztárja.

„Nagyon elkeseríti, ami történt, és minden erejével arra összpontosít, hogy minél hamarabb felépüljön” – nyilatkozott a spanyol Marca című újságnak Ruben Pons.

„Alapvetően három-négy hetet kellene kihagynia, de ő megpróbálja lerövidíteni ezt az időt, ez a nagy cél”

- tette hozzá a fizioterapeuta.

Szalah-t – aki a Premier League-ben rekordot jelentő 32 találattal lett gólkirály, megválasztották az év játékosának, a BL-ben pedig tízszer volt eredményes – a Real Madrid 3-1-es győzelmével véget ért szombati BL-döntő 31. percében kellett lecserélni, miután Sergio Ramosszal együtt összeakasztott karral a földre zuhant és a bal vállát fájlalta.

Az egyiptomi ifjúsági és sportminiszter, Háled Abdel-Azíz a közösségi oldalán arról számolt be vasárnap, hogy a röntgenvizsgálat nem mutatott tartós szövetkárosodást Szalah sérült vállában,

így két hét múlva felépül, és ott lesz a válogatott szűk keretében.

Az egyiptomiak a június 14-én kezdődő világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi együttessel találkoznak az A csoportban. Az első meccsüket június 15-én játsszák.

A csapat azzal a 11-es góllal biztosította a helyét a vb-n, amelyet Szalah lőtt a Kongó elleni, októberi selejtező (2-1) 95. percében.

Borítókép: Szalah a sérülését követően a Real Madrid elleni BL-fináléban

AFP PHOTO / Sergei Supinsky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!