egyiptomi válogatott

2018.05.31. 09:15

Számítanak Szalah játékára a vb-n

Az egyiptomi szövetség is arra számít, hogy a Bajnokok Ligája-döntőben megsérült Mohamed Szalah bevethető lesz a június 14-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon.

Liverpool's Egyptian forward Mohamed Salah warms up for the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Paul Ellis

A szervezet szerint a támadó felépülése három hétnél több időt semmiképpen sem vesz igénybe. Erről a Twitter-oldalán számolt be azután, hogy a szövetség elnöke, Hani Abu Rida, valamint a válogatott orvosa találkozott a Spanyolországban lábadozó futballistával.

Klubja, az FC Liverpool fizioterapeutája egy nappal korábban úgy foglalt állást, hogy Szalah-nak három-négy hetet kell kihagynia, de az egyiptomi labdarúgó a világbajnoki részvétel érdekében mindent elkövet, hogy ezt az időt lerövidítse.

Az afrikai ország válogatottja 28 év után először lehet ott a vb-n, s a 25 éves támadó a csapat legnagyobb sztárja.

Szalah-t – aki a Premier League-ben rekordot jelentő 32 találattal lett gólkirály, megválasztották az év játékosának, a BL-ben pedig tízszer volt eredményes – a Real Madrid 3-1-es győzelmével véget ért szombati BL-döntő 31. percében kellett lecserélni, miután Sergio Ramosszal együtt összeakasztott karral a földre zuhant és a bal vállát fájlalta.

Az egyiptomiak a június 14-én kezdődő világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi együttessel találkoznak az A csoportban. Az első meccsüket június 15-én játsszák.

Borítókép: AFP PHOTO / Paul Ellis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!