aranygeneráció

2018.06.08. 11:30

Hazard szerint a válogatott megérett a sikerre

Eden Hazard, a világbajnokságra készülő belga labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint az angolok aranygenerációja nem tudott élni a lehetőséggel, ők viszont megérettek a sikerre.

Belgium's forward Eden Hazard (front C) vies for the ball with Egypt's midfielder Tarek Hamed (rear R) during the international friendly football match between Belgium and Egypt at the King Baudouin Stadium, in Brussels, on June 6, 2018. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Emmanuel Dunand

„Az angoloknak tíz-tizenöt évvel ezelőtt volt egy aranygenerációjuk, de nem nyertek semmit. Azt gondolom, most nálunk is egy ilyen generáció van, a szurkolók, az újságírók, az egész ország azt akarja, hogy nyerjünk valamit” – mondta a Chelsea futballistája, aki a 2000-es évek elejének angol nemzeti csapatára – David Beckhammel, Steven Gerrarddal és Michael Owennel – utalt.

A belgáknál most egy hasonlóan erős keret jött össze, hiszen Hazard mellett többek között ott van a válogatottban Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne és Romelu Lukaku is, és gyakorlatilag minden poszton topbajnokságban meghatározó szerepet betöltő futballista játszik.

A belgák a G csoportban éppen az angolokkal, valamint a panamaiakkal és a tunéziaiakkal találkoznak.

Borítókép: Hazard az Egyiptom elleni felkészülési meccsen

AFP PHOTO / Emmanuel Dunand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!