sikeres szezon

2018.07.02. 12:57

Mohamed Szalah új szerződést kötött a Liverpoollal

A brit sajtó szerint az új megállapodás 5 évre szól.

Az angol klub hétfőn jelentette be a megállapodást, ugyanakkor az együttműködés időtartamára vonatkozóan nem közölt információt. Több brit sajtóorgánum is úgy tudja, hogy ötéves szerződésről van szó.

A 26 éves támadó remek első szezont produkált a Liverpoolban, 52 mérkőzésen lépett pályára, 44 gólt szerzett és többek között Bajnokok Ligája-döntőig vezette csapatát.

Összes találatával alig maradt el Ian Rush 47-es klubrekordjától, 32 bajnoki gólja pedig PL-rekord a 38 fordulós lebonyolításban.

„Ez az elismerés egy olyan futballistának, aki nagyszerűen játszott, és nagy mértékben járult hozzá a csapat és a klub elmúlt idénybeli sikerességéhez” – kommentálta a hírt Jürgen Klopp vezetőedző, hozzátéve, hogy a megállapodás két dolgot jelez világosan, „azt, hogy ő hisz a Liverpoolban, és mi hiszünk benne”.

A teljesítményéért már több elismerést bezsebelő Szalah – akit a játékostársak és a futballszakírók az idény legjobbjának választották – hazája válogatottjával nem tudott sikeresen szerepelni az oroszországi világbajnokságon. Két gólt lőtt ugyan, de csapata három vereséggel a csoportkör után búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!