csak a biztosra ment

2018.07.10. 12:42

Wenger: Özil behúzta a kéziféket

Korábbi edzője, Arsene Wenger szerint Mesut Özil nem adta ki magából a maximumot az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Germany's midfielder Mesut Ozil arrives at Frankfurt international airport on June 28, 2018, after flying back from Moscow following the German national football team's defeat in the Russia 2018 football World Cup. Germany's embattled national team braced for a cold homecoming on June 28, 2018 after a shock World Cup exit that has plunged the football-mad nation into mourning and leaves the future of coach Joachim Loew in the balance. / AFP PHOTO / Daniel ROLAND

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Daniel Roland

„Jól ismerem őt, fantasztikus játékos. De Gündogannal együtt szenvedtek attól, ami a vb előtt történt” – utalt a francia tréner arra, hogy Özil és a szintén török származású Ilkay Gündogan májusban Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott, és egy-egy mezzel ajándékozta meg a politikust. Utóbb emiatt számos bírálat érte őket.

Wenger, aki 2013-tól az elmúlt idény végéig edzette Özilt az Arsenalnál, közölte, a vb-n nem azt a futballistát látta, akit megismert Londonban.

„Időnként behúzott kézifékkel játszott. Azokban a helyzetekben, amikor előre kellett volna törnie, inkább egy biztos passzt választott” – elemezte a középpályás teljesítményét a katari beIN Sports tévécsatornán.

A németek címvédőként már a csoportkör után búcsúztak a vb-től, s nemrég Reinhard Grindel szövetségi elnök, illetve Oliver Bierhoff, a Nationalelf menedzsere felszólította az azóta hallgató Özilt, hogy nyilvánosan adjon magyarázatot az elmúlt hetek történéseire.

Borítókép: Özil Moszkvában, várva a hazatartó járatra

AFP PHOTO / Daniel Roland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!