forma-1

2018.10.15. 11:30

A Ferrari csapatfőnöke szerint Vettel még világbajnok lesz

Maurizio Arrivabene, a Forma-1-es Ferrari istálló csapatfőnöke szerint a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel biztosan nyerni fog még vb-címet az olasz csapattal.

„Biztos vagyok abban, hogy előbb vagy utóbb Vettel világbajnok lesz a Ferrarival” – jelentette ki a 61 éves sportvezető a Gazzetta dello Sport napilapban.

A 31 éves Vettel – aki mind a négy vb-címét a Red Bull színeiben nyerte 2010 és 2013 között – szinte biztosan lemarad az idei trófeáról, hátránya ugyanis 67 pont az összetettben a címvédő brit Lewis Hamiltonnal (Mercedes) szemben. A 33 éves Hamilton a hétvégén, az Egyesült Államok Nagydíján bebiztosíthatja ötödik vb-diadalát, ha nyolc ponttal többet szerez, mint Vettel.

„Lehetetlen küldetésnek tűnik, de még nincs vége mindennek. Úgy megyünk Austinba, hogy még van egy minimális esélyünk, ez tény”

- mondta Arrivabene, és hozzátette, Vettel sok tekintetben a Ferrari legendás hétszeres világbajnokára, Michael Schumacherre emlékezteti.

„Német, de lélekben olyan, mintha olasz lenne,

és gyermekkora óta kötődik Maranellóhoz” – mondta a csapatfőnök Vettelről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!