mexikói nagydíj

2018.10.24. 17:54

Ötödik vb-címét zsebelheti be a hétvégén Hamilton

Telt ház előtt nyerheti meg ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája vasárnap a Forma-1-es Mexikói Nagydíjon.

(FILES) In this file photo Mercedes' British driver Lewis Hamilton walks in the pits after his victory in the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka on October 7, 2018. - Lewis Hamilton said Mercedes made life difficult for themselves with a cautious race strategy in Sunday’s United States Grand Prix on October 21, 2018. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP)

Fotó: AFP

A világbajnoki sorozat 19. futamának szervezői szerdán közölték, hogy az összes jegy elkelt a hétvégére a mexikóvárosi pályán sorra kerülő versenyre.

A Mexikói Nagydíj 23 év szünet után, 2015-ben került vissza a versenynaptárba, a 33 éves Hamilton pedig tavaly éppen itt nyerte meg pályafutása negyedik vb-címét.

„Nagyon örülünk annak, hogy Lewis Hamiltonnak újra itt, Mexikóban lesz lehetősége megszerezni a világbajnoki trófeát”

- jelentette ki Federico González Compeán, a Mexikói Nagydíj menedzsere.

Ha Hamilton riválisa, a hozzá hasonlóan négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel vasárnap nyer, akkor a brit címvédőnek legalább öt pontot kell szereznie a vb-címhez. Ez azt jelenti, hogy ha a Ferrari német versenyzője első Mexikóvárosban, akkor a vb-győzelemhez Hamiltonnak legalább hetediknek kell lennie. Ha a 31 éves Vettel nem nyer vasárnap, akkor saját helyezésétől függetlenül Hamilton a világbajnok.

„Nagyon kemény csata vár ránk, és mindent bele kell adnunk, ha világbajnokok akarunk lenni”

- nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, utalva arra, hogy a stuttgarti istálló sorozatban ötödik alkalommal lehet világbajnok a konstruktőrök között.

Ha Hamilton ötödször is vb-győztes lesz, akkor az örökranglistán beéri az argentin Juan-Manuel Fangiót, aki az F1 hőskorában, 1951 és 1957 között nyert ötször vb-t. A csúcsot a legendás Michael Schumacher tartja, aki az 1994-es és 1995-ös diadala után 2000 és 2004 között sorozatban ötször diadalmaskodott, így összesen hét világbajnoki címet gyűjtött pályafutása során.

Borítókép: Hamilton a Japán Nagydíjon

AFP / Behrouz Mehri

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!