új kihívás

2018.11.14. 12:30

Hivatalos: Ranieri visszatér

Az angol labdarúgó Premier League-ben sereghajtó Fulham menesztette Slavisa Jokanovic vezetőedzőt és Claudio Ranierit nevezte ki a helyére.

Nantes' Italian head coach Claudio Ranieri looks on during the French L1 football match Nantes versus Rennes on April 20, 2018 at the La Beaujoire stadium in Nantes, western France. (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)

Fotó: AFP

A londoni klub szerdán honlapján jelentette be a váltást, melynek a csapat gyenge szereplése az oka.

Jokanovic a legutóbbi szezonban a másodosztályból az élvonalba vezette az együttest, ám a Premier League-ben 12 forduló után öt ponttal az utolsó.

A 67 éves Ranieri legutóbb a Leicester Citynél dolgozott az angol élvonalban, s a kiscsapattal hatalmas szenzációt keltve megnyerte a 2015/16-os bajnokságot.

Az olasz tréner „székfoglalójában” arról beszélt, nagy megtiszteltetés számára, hogy felkérték a posztra, s véleménye szerint a csapat játékoskeretét kiváló futballisták alkotják, így a mostani helyezés nem tükrözi az együttes erejét.

Ranieri a Leicester Cityt megelőzően többek között a Chelsea-t, a Juventust, az AS Romát és az Internazionalét is vezette.

Az olasz szakember jövő szombaton a 17. helyezett Southampton elleni, hazai meccsen mutatkozik be a Fulham kispadján.

Borítókép: eddig bírta Ranieri a Premier League nélkül, vagy épp a liga Ranieri nélkül

AFP / Damien Meyer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!