Sakkvilágbajnoki döntő

2018.11.10. 11:18

Nem bírt egymással a két nagymester

Döntetlennel zárult Magnus Carlsen és Fabiano Caruana első partija.

London, 2018. november 9. A címvédõ sakkvilágbajnok norvég Magnus Carlsen (j) és amerikai-olasz kihívója, Fabiano Caruana játszmája Londonban 2018. november 9-én. A világbajnoki döntõ 12 játszmás páros mérkõzésére 2018. november 9. és 28. között kerül sor a brit fõvárosban. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Az egymillió dollár összdíjazású, londoni sakkvilágbajnoki finálé pénteki nyitányán, amely hétórás küzdelmet hozott, a harmadik címvédésére készülő norvég Magnus Carlsen vezette a sötét bábukat. Amennyiben Fabiano Caruana nyerné a párharcot, 46 év elteltével születne ismét amerikai diadal.

A két nagymestert mindössze három pont választja el egymástól a világranglistán: a 27 éves Carlsen 2835 Élő-ponttal vezet, az egy évvel fiatalabb Caruana 2832-vel a második. Egymással a péntekit is beleszámítva 34 klasszikus idejű partit váltottak, a 19 döntetlen mellett a norvég sakkozó tízszer, Caruana ötször nyert.

Amennyiben a 12 játszma végén döntetlen az állás, rapid partikra kerül sor.

Borítókép: a címvédő sakkvilágbajnok norvég Magnus Carlsen (j) és amerikai-olasz kihívója, Fabiano Caruana játszmája Londonban 2018. november 9-én.

Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!