Férfi kézilabda-vb

2019.01.25. 22:10

Dán-norvég döntő lesz

Az olimpiai bajnok Dánia férfi kézilabda-válogatottja 38-30-ra legyőzte a címvédő Franciaországot a német-dán közös rendezésű világbajnokság pénteki, első elődöntőjében, Hamburgban.

Némi meglepetésre szinte az egész mérkőzésen nagy különbség volt a csapatok között a védekezés és a támadás hatékonyságában, a játék sebességében és az egyéni teljesítményekben is. Az első félidőben egy francia gólra számos alkalommal kettővel válaszoltak a dánok, így már a szünetben fölényesen vezettek.

A második felvonásban sem változott a játék képe, a 44. percben már tíz találat volt a különbség, és a hatszoros világbajnok francia válogatott a hajrában sem tudta számottevően csökkenteni a különbséget.

A dánok negyedik alkalommal jutottak vb-döntőbe, az eddigi mérlegük három vereség.

A mezőny legeredményesebb játékosa és a meccs legjobbja a dán Mikkel Hansen volt, aki 15 lövésből 12 gólt szerzett. A Telekom Veszprém légiósa, Kentin Mahé volt a franciák legjobbja, mivel tíz kísérletből nyolcszor volt eredményes.

Dán-norvég döntő lesz

Norvégia férfi kézilabda-válogatottja 31-25-re legyőzte a társházigazda Németország csapatát a világbajnokság második pénteki elődöntőjében, Hamburgban.

A németek 6-5-nél vezettek utoljára, de ezt követően még rendkívül szoros volt az állás. Hatékonyabb támadójátékának és kemény védekezésének köszönhetően a norvég csapat a 37. percben már négy találattal jobban állt, és bár a hazaiak az időkérésüket követően némileg felzárkóztak, a rendkívül taktikusan kézilabdázó skandinávokkal szemben nem volt esélyük az egyenlítésre.

A mezőny legeredményesebb játékosa a német Uwe Gensheimer és a norvég Magnus Röd volt egyaránt hét góllal.

A dánok a negyedik vb-döntőjükre készülnek, a norvégok a két évvel ezelőtti finálé után a másodikra, de győznie még egyik válogatottnak sem sikerült, vagyis vasárnap biztosan új világbajnokot avatnak.

Eredmények, elődöntő:

Norvégia-Németország 31-25 (14-12)

Dánia-Franciaország 38-30 (21-15)

A további program (Herning):

szombat:

a 7. helyért: Spanyolország-Egyiptom 17.30

az 5. helyért: Horvátország-Svédország 20.30

vasárnap:

a 3. helyért: Franciaország-Németország 14.30

döntő: Dánia-Norvégia 17.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!