spanyol király kupa

2019.02.28. 09:05

A Real minden helyzetet kihagyott, döntőben a Barcelona

A címvédő FC Barcelona jutott a labdarúgó spanyol Király Kupa döntőjébe, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján 3-0-ra győzött a nagy rivális Real Madrid otthonában.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 27: Luis Suarez of Barcelona celebrates after scoring a goal during the Copa del Rey Semi Final second leg match between Real Madrid and FC Barcelona at Santiago Bernabeu Stadium on February 27, 2019 in Madrid, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Burak Akbulut

A párharc február 6-án rendezett első mérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult. A visszavágó első félidejében nem született gól, majd a második felvonás elején Luis Suárez szerzett vezetést a vendégeknek, akik a 69. percben Raphael Varane öngóljával, majd három perccel később Suárez büntetőjével eldöntötték az El Clásicót.

Ez volt a két csapat 240. egymás elleni tétmérkőzése, ötven döntetlen mellett a Real Madrid és immár a Barcelona is 95 győzelemmel rendelkezik.

A 2017 májusában kinevezett

Ernesto Valverde századik alkalommal irányította vezetőedzőként a katalánokat,

mérlege 68 siker, 23 döntetlen és kilenc vereség.

A címvédő Barcelona korábban negyvenszer volt döntős a Király Kupában,

harmincszor nyert, köztük a legutóbbi négy kiírásban. Az idei finálét május 25-én rendezik.

Solari: emelt fővel búcsúztunk

Az argentin tréner a mérkőzés után azt mondta: a labdarúgás egyebek mellett a koncentrációról is szól, márpedig ők hiába mozgósítottak nagy energiákat, a helyzeteiket nem tudták gólra váltani.

„Emelt fővel búcsúzunk, de nehéz beszélni a futball méltányosságáról vagy igazságtalanságáról”

- tette hozzá.

„Az első lövésükből gólt szereztek, a második találatuk pedig öngól volt, mi viszont kihagytuk a helyzeteinket. Mindent kiadtunk magukból, kellő szívvel és kreativitással játszottunk, mégis szomorkodhatunk, mert nem jutottunk döntőbe” – kesergett Solari, aki hozzátette: szombaton, a két együttes bajnoki összecsapásán visszavághatnak az akkor is Madridba látogató katalánoknak.

„Reméljük, hogy azokból a lehetőségeinkből, amik most kimaradtak, akkor majd gólt szerzünk.

Egy ilyen csalódás után a futballban azonnal talpra kell állni, mert rögtön ott van a következő találkozó” – mondta a dél-amerikai szakember.

A mérkőzés főszereplője, a kétgólos Luis Suárez kiemelte, szerda este ismét sikerült megfelelniük a klub világszerte ismert jó hírnevének.

„Győzelmünk azt bizonyítja, hogy milyen jó a csapatunk. Egyben rácáfoltunk azokra, akik azt mondták, hogy minket nem érdekel a kupa. Igenis minden trófeát meg akarunk nyerni” – nyilatkozta az uruguayi támadó.

Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője elismerte: nem játszottak lehengerlően, és úgy szereztek három gólt, hogy kevés helyzetet dolgoztak ki.

„A futball néha véletlenszerű. Lyonban 25 lövésünk volt, mégis gól nélkül maradtunk, és az emberek már azt mondták, hogy válságban vagyunk” – utalt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első, idegenben 0-0-s döntetlennel zárult felvonására a tréner.

A két csapat legközelebb szombat este találkozik egymással, a bajnoki rangadóra ugyancsak Madridban kerül sor.

Spanyol Király Kupa, elődöntő, visszavágó:

Real Madrid-FC Barcelona 0-3 (0-0)

Továbbjutott: az FC Barcelona 4-1-es összesítéssel.

csütörtökön játsszák:

Valencia-Real Betis (az első mérkőzésen: 2-2)

Borítókép: Suárez öröme, miután bevette a madridiak kapuját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!