figyelő szemek

2019.02.04. 21:06

Nem csak pontokkal volt híján a Super Bowl

Az előzetes adatok alapján körülbelül öt százalékkal kevesebben nézték a profi amerikaifutball-liga (NFL) idei nagydöntőjét, azaz az 53. Super Bowlt, mint az egy évvel korábbit.

Quarterback for the New England Patriots Tom Brady looks on during Super Bowl LIII between the New England Patriots and the Los Angeles Rams at Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, Georgia, on February 3, 2019. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

A Nielsen adatai szerint az amerikai háztartások 44,9 százaléka kapcsolt oda a New England Patriots és a Los Angeles Rams összecsapására, amely

minden idők legkevesebb pontját hozó döntőjét hozta a 13-3-as végeredménnyel.

A pontos számadatokra még várni kell, ugyanakkor az már biztos, hogy

legutóbb 2009-ben a Pittsburgh Steelers és az Arizona Cardinals összecsapása volt ennyire „érdektelen” az Egyesült Államokban,

akkor 42,1 százalékos volt a nézettség.

Érdekesség, hogy a Nemzeti Főcsoport döntőjében egy óriási bírói hibának is köszönhetően vereséget szenvedő New Orleans Saints drukkerei bojkottot hirdettek: a városban a tavalyi 55 százalékról 26,1 százalékra csökkent a nézettség.

A Patriots története hatodik bajnoki címét szerezte, ezzel az örökrangsor élén utolérte a Pittsburgh Steelerst. Az irányító Tom Bradynek ugyancsak ez volt a hatodik bajnoki címe, ő az első ilyen játékos az NFL-ben.

Borítókép: Tom Brady (New England Patriots) elszánt tekintete a döntőben

AFP / Timothy A. Clary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!