bajnokok ligája

2019.02.19. 15:50

Szerdán zárul a nyolcaddöntők odavágós szakasza

Szerdán az Atlético Madrid-Juventus és a Schalke 04-Manchester City összecsapásokkal zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása.

(From L) Juventus' Argentine forward Paulo Dybala, Juventus' German midfielder Sami Khedira and Juventus' Bosnian midfielder Miralem Pjanic watch Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo kick the ball during a training session at the Continassa training ground in Turin on February 19, 2019, on the eve of their UEFA Champions League round of 16 first leg football match against Atletico Madrid. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

A két párosítás közül egyértelműen előbbi végkimenetelére nehezebb tippelni, a két csapat az elmúlt öt szezon döntőjéből négyben is érdekelt volt, de mindkettő mindkétszer kikapott.

A hazai pálya az Atlético Madridnak kedvez, ugyanis az 1996/97-es idény óta nem szenvedett vereséget saját közönsége előtt az egyenes kieséses szakaszban.

Azóta a spanyol gárda 12 ilyen mérkőzést vívott, melyek közül hétszer nyer, ötször játszott döntetlent.

A Juventus mérlege felemás a spanyol csapatokkal szemben az oda-visszavágós párharcokban, kilencszer továbbjutott, hétszer pedig kiesett.

Számos játékosnak van közös múltja a két klubbal: a Juventusban az ötszörös aranylabdás

Cristiano Ronaldo még a Real Madrid játékosaként 31 tétmérkőzésen lépett pályára az Atlético ellen,

ezeken a találkozókon 22 gólt szerzett, többek között eredményes volt a 2014-es BL-döntőben, a 2016-os finálé 11-es párbajában is betalált, a 2017-es elődöntő első felvonásán pedig mesterhármast ért el. Az Atlético nagy téli szerzeménye, Álvaro Morata 2014 és 2016 között 93 mérkőzésen 27 gólt szerzett a Juventus színeiben, a 2014/15-ös idényben az elődöntő mindkét felvonásán, illetve a Barcelonával szemben elveszített fináléban is eredményes volt.

Schalke – Man. City

A másik szerdai párharcban a Schalke összességében csak a múlt alapján reménykedhet minimálisan az angol bajnok és listavezető Manchester City elleni párharc sikerében, ugyanis a szigetországi klub korábban mindkét német riválisával szembeni európai kupapárharcát elbukta, az 1978/79-es idényben a Borussia Mönchengladbach, harminc évvel később pedig Hamburg ellen.

A két mérkőzés egyaránt 21 órakor kezdődik, a visszavágókat március 12-én rendezik.

Borítókép: Ronaldóék jó hangulatban készülnek az Atlético elleni meccsre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!