nézeteltérés elsikálva

2019.03.04. 16:00

Igazi férfinak nevezte kapusát a Chelsea edzője

Maurizio Sarri, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője megdicsérte kapusát, Kepa Arrizabalagát, mert szerinte jól reagált a Ligakupa-döntőben történt incidens miatt kapott büntetésére.

Chelsea's Spanish goalkeeper Kepa Arrizabalaga applauds supporters on the pitch after the English Premier League football match between Fulham and Chelsea at Craven Cottage in London on March 3, 2019. - Chelsea won the game 2-1. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

„Kepa igazi férfi. Megértette.

Az elmúlt héten nagyon jó volt a magatartása. És a reakciója is”

- mondta a 60 éves olasz tréner, aki a Fulham elleni, vasárnapi, 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen ismét a spanyol hálóőrt nevezte a kezdőcsapatba.

„Ez volt a normális döntés – kommentálta lépését Sarri.

Kepa nagy hibát követett el, megfizetett érte, ezzel az ügy le van zárva.”

A londoni Kékek vezetőedzője az előző heti fináléban, közvetlenül a 11-es rúgások előtt le akarta cserélni a 24 éves spanyol hálóőrt – a világ legdrágább kapusát -, aki a ráadásban kétszer is ápolást kért görcsölő lába miatt. A cserekapus Willy Caballero már ott is állt a partvonal mellett bevetésre készen, Kepa azonban nem akarta elhagyni a játékteret. Végül már mindenki – játékostárs, edző, másodedző – kérlelte, hogy menjen le a pályáról, de ő ellenállt, Sarri pedig mérgében tombolt a kispadnál. A 11-esek előtt Antonio Rüdigernek kellett őt lefognia, hogy ne menjen neki Kepának.

A büntetőpárbajban elveszített finálé után múlt hétfőn úgy nyilatkoztak a felek, hogy félreértés történt.

Kepát ezzel együtt egyheti fizetésére bírságolta meg a klub és a hétközi fordulóban csak a cserepadról figyelhette a Tottenham Hotspur elleni bajnoki összecsapást.

Borítókép: Kepa már a pályán a Fulham elleni győztes bajnokin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!