nba-rájátszás

2019.05.13. 09:01

A Portland és a Toronto jutott a főcsoportdöntőkbe

A Portland Trail Blazers és a Toronto Raptors csapataival egészült ki vasárnap az észak-amerikai kosárlabdaliga főcsoportdöntőinek mezőnye.

Mindkét együttes hét mérkőzést követően jutott tovább az elődöntőből. A Portland 100-96-ra győzött a Denver Nuggets otthonában, míg a Toronto Raptors hazai pályán nyert 92-90-re a Philadelphia 76-ers ellen.

Denverben az első negyedet nagyszerűen kezdte a Nuggets, 12 perc után 12 ponttal vezetett, és bár a második szakaszban váltani tudott a Portland, a nagyszünetre így is kilenc pont előnnyel vonulhattak a házigazdák az öltözőbe. A harmadik negyed közepéig tartotta előnyét a Nuggets, aztán viszont a Trail Blazers játszott pontosabban és a negyedik periódusra egy pontra csökkentette hátrányát.

Az utolsó negyedben a Portland gyorsan átvette a vezetést, és hét ponttal meglépett a házigazdától, amely a hajrában hiába üldözte riválisát, nem tudta utolérni.

A Trail Blazers nyerőembere ezúttal nem Damien Lillard, hanem CJ McCollum volt, aki 37 pontot szerzett, és a hajrában is biztos kézzel dobott. A hazaiaknál újra Nikola Jokic – 29 pont, 13 lepattanó – volt a legjobb.

A keleti mérkőzésen nem mindennapi végjáték után örülhetett a Raptors. A kiélezett csata utolsó percét négypontos előnnyel kezdte a Raptors, a vendégek azonban ledolgozták a hátrányukat, 4.2 másodperccel a vége előtt Jimmy Butler duplájával egyenlítettek. A torontói időkérés után aztán Kawhi Leonard kapta a labdát a felező vonaltól nem messze, majd jobbra indult, s a dudaszó előtt néhány tizedmásodperccel, az alapvonaltól két méterre eldobta a labdát, amely a gyűrűre esett, onnan még háromszor visszapattant a vasra, végül bepottyant a kosárba.

Leonard nem csupán a továbbjutást jelentő kosara miatt volt a meccs hőse, hanem a találkozón végig csapata legjobbjának bizonyult, a 92 torontói pontból 41-et szerzett.

A 76ersben a kezdőötös tagjai közül mindenki 10 pont felett zárt, a legtöbbet, 21-et Joel Embiid szerezte, aki 11 lepattanót is begyűjtött.

A Portland a címvédő Golden State Warriors ellen játszik a nyugati döntőben, míg keleten az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks lesz a Toronto ellenfele.

Eredmények, főcsoport elődöntők:

Keleti főcsoport:

Toronto Raptors-Philadelphia 76ers 92-90

A párharcot a Toronto nyerte 4-3-ra.

Nyugati főcsoport:

Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 96-100

A párharcot a Portland nyerte 4-3-ra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!