odébb még a visszavonulás

2019.05.07. 18:00

Ribéry néhány évig még biztosan pályán marad

A 36 éves futballista a múlt héten jelentette be, hogy 12 év után távozik a Bayerntől.

Néhány idényt még biztosan játszani fog Franck Ribéry, a német labdarúgó-bajnokságban a címvédés küszöbén álló Bayern München francia szélsője, aki a mostani szezon végén elhagyja a bajor klubot.

A 36 éves futballista a múlt héten jelentette be, hogy 12 év után távozik Münchenből, kedden ugyanakkor arról beszélt, hogy ez nem egyenlő a visszavonulásával.

„Vannak lehetőségeim, de még mindig korai lenne megmondani, mi fog történni a következő idényben” – fogalmazott Ribéry egy müncheni sajtótájékoztatón, hozzátéve,

egy-két évig még biztosan játszani fog, és száz százalékig biztos abban, hogy azután visszatér Münchenbe.

A francia játékos az egyetlen olyan futballista lehet, aki kilencszer nyeri meg a Bundesligát, ehhez az kell, hogy a Bayern a hátralévő két fordulóban megtartsa vezető pozícióját a tabellán.

Ribéry azt mondta, már egyeztetett a bajor egyesület vezetőivel arról, hogy miután befejezi profi pályafutását, valamilyen minőségben a klubnál dolgozzon majd.

A 81-szeres francia válogatott labdarúgó 2007-ben szerződött a Bayernhez, amellyel mostanáig 21 trófeát nyert, közte a 2013-as Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki-serleggel, valamint öt Német Kupával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!