játszani akar

2019.07.03. 14:15

A kínai másodosztályba igazolt Yaya Touré

A kínai másodosztályban szereplő Qingdao Huanghai labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a 101-szeres elefántcsontparti válogatott Yaya Touré.

A kínai klub szerdán számolt be a 36 éves középpályás leigazolásáról, a játékos akár már a szombati bajnoki meccsen bemutatkozhat a listavezető együttesben.

Touré tavaly december óta nem lépett pályára, akkor még a görög Olimpiakosz alkalmazásában állt.

„Mindenféle hírek napvilágot láttak már a jövőmmel kapcsolatban, de most szeretném tisztázni: imádom a futballt, és játszani akarok még néhány évig”

- írta Twitter-oldalán a futballista, hozzátéve, már készül arra, hogy a későbbiekben edzőként dolgozzon, de egyelőre még játékosként keresi az új kihívásokat.

A Qingdao féltávnál négypontos előnnyel vezeti a 16 csapatos másodosztályú bajnokságot, amelynek első két helyezettje jut fel a Szuperligának nevezett élvonalba.

A 2015-ben az elefántcsontparti válogatottal Afrika Kupa-győztes Touré 2007 és 2010 között az FC Barcelonával Bajnokok Ligáját, két spanyol bajnoki címet, Király Kupát, valamint Európai Szuperkupát is nyert, majd a Manchester Cityhez igazolt, amelynek színeiben tavaly nyárig háromszor volt bajnok a Premier League-ben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!