a java ezután jöhet

2019.07.24. 10:53

Még csak a piros lap miatt tiltották el Messit

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) egy mérkőzésről tiltotta el az argentin Lionel Messit, akinek 1500 dollár (437 ezer forint) büntetést is fizetnie kell.

(FILES) In this file picture taken on July 6, 2019 Argentina's Lionel Messi gestures during the Copa America football tournament third-place match against Chile at the Corinthians Arena in Sao Paulo, Brazil. - The South American Football Confederation (Conmebol) on July 23, 2019 suspended Argentine star Lionel Messi for the next official match of the Argentine team and fined him with $ 1,500 for the expulsion in the Brazil 2019 Copa America third-place match against Chile, the organization said. (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Nelson Almeida

A szervezet a közleményében kiemelte: az egymeccses eltiltás automatikusan lépett életbe.

Az argentin válogatott csapatkapitányát a Copa Americán, a Chile elleni – győztes – bronzmérkőzésen kiállították, a spanyol Marca szerint egymeccses eltiltása és pénzbüntetése egyértelműen erre a piros lapra vonatkozik.

A CONMEBOL így

egyelőre nem szankcionálta az éremátadó ünnepséget szabotáló Messit kritikus hangvételű nyilatkozatai miatt.

A Barcelona támadója a kontinenstornát rendező brazilokkal kapcsolatban korrupciót emlegetett, valamint a játékvezetőket szidta. Messi később bocsánatot kért nyilatkozatai miatt, a spanyol lap azonban arról számolt be, hogy

amennyiben fegyelmi tárgyalásra kerül sor, a kiszabható büntetés az írásbeli figyelmeztetéstől a négy hónapos felfüggesztésig terjedhet.

A CONMEBOL ugyanakkor Messiéhez hasonló hangvételű nyilatkozataiért már megbüntette az argentin szövetség elnökét, Claudio Tapiát, akit visszahívott a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsából.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!