új korszak

2019.09.25. 12:18

Kiütés született az első női argentin szuperrangadón

A Boca Juniors kedd este 5-0-ra verte a vendég River Plate csapatát az argentin női labdarúgó-bajnokság első Superclásicóján.

Boca Juniors' footballers celebrate after defeating River Plate at the end of their Argentine first division women's league football match at the Bombonera stadium in Buenos Aires, on September 24, 2019. - Boca won 5-0. (Photo by JUAN MABROMATA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Juan Mabromata

A dél-amerikai Superclásico – amelyet a világ legnagyobb rangadói között tartanak számon a sportágban – első női megfelelőjén a 49 ezer szurkoló befogadására alkalmas Bombonera stadionban mintegy kétezer néző előtt Fanny Rodriguez három gólt szerzett, mellette a csapatkapitány Florencia Quinones és Fabiana Vallejos volt még eredményes.

Az argentin szövetség márciusban jelentette be, hogy figyelembe véve a szakág világszerte egyre nagyobb népszerűségét és elismertségét ősztől női bajnokságot indít.

Az argentin női válogatott szerepelt az idei világbajnokságon, amelyre 2007 után jutott ki ismét. Az ország szövetsége pedig pályázik a következő, 2023-as női torna megrendezésére.

Ugyanakkor az országban a női játékosok fizetése megegyezik a férfi negyedosztályban szereplő labdarúgók keresetével.

Az első férfi Superclásicót 1913. augusztus 24-én rendezték – a River Plate 2-1-re győzött -, és már 249 hivatalos mérkőzésnél tartanak a csapatok.

Forrás: MTI

Borítókép: Boca-lányok öröme a derbin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!