kosárlabda

2019.12.30. 15:37

Hanga volt az El Clásico legjobbja

A Barcelonát erősítő magyar volt a mezőny legjobbja vasárnap a címvédő Real Madrid ellen 83-63-ra megnyert rangadón a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában.

Adam Hanga of Barcelona during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 8 match between Real Madrid and FC Barcelona at Wizink Center on November 14, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Oscar Gonzalez

A 7387 néző előtt rendezett slágermeccsen a 30 éves magyar légiós

26 perc alatt 10 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt gyűjtött, és 18-as összesített teljesítményindexével ő lett a mérkőzés legjobbja.

A katalánok sikerükkel beérték a listavezető riválist, és szintén 12/3-as győzelmi mérleggel a tabella második helyén állnak.

„Sorozatban öt meccset nyertünk az Euroligában, és a Real elleni El Clásicón aratott siker is azt mutatja, hogy jó úton járunk”

- nyilatkozta a válogatott kosaras.

„Élvezem a játékot, ebben a szezonban irányítóként számít rám Svetislav Pesic mester, ami új kihívás és feladatkör.”

A katalánok közönségkedvence a folytatásról azt mondta, az idény első trófeája a Spanyol Király Kupa lehet februárban, amelyet idén és tavaly is elhódítottak.

„Ez persze még messze van, de egyértelműen a kupa lebeg a szemünk előtt” – tette hozzá Hanga Ádám, akinek csapata a kontinentális elitet felvonultató Euroligában csak rosszabb kosárkülönbsége miatt harmadik az ugyancsak 13/3-as mutatóval álló Real Madrid és a török Efes Istanbul mögött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!