az első érkező

2019.12.19. 14:49

Leigazolja Szoboszlai csapattársát a Liverpool

Minamino Takumi, a Red Bull Salzburg játékosa januárban csatlakozik Klopp gárdájához.

Salzburg's Japanese midfielder Takumi Minamino (c) and Liverpool's Scotland's defender Andrew Robertson (l) vie for the ball during the UEFA Champions League Group E football match between RB Salzburg and Liverpool FC on December 10, 2019 in Salzburg, Austria. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Joe Klamar

A 24 éves támadó lesz az első japán futballista a Liverpool történetében. A klub nem hozta nyilvánosságra a megállapodás pénzügyi részleteit, de brit sajtóértesülések szerint Minaminót 7,25 millió fontos (2,8 milliárd forintos) kivásárlási áron szerezték meg a magyar válogatott Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató osztrák Red Bull Salzburgtól.

Minamino január 1-jén csatlakozik az angol csapathoz. A középpályásként is bevethető labdarúgó 2015-ben a Cerezo Oszakától igazolt Salzburgba 800 ezer euróért (264 millió forintot), a mostani szezonban pedig 22 tétmérkőzésen kilenc gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. A BL-csoportkörben a Liverpool elleni mindkét találkozón végig pályán volt, a 4-3-ra elveszített első, idegenbeli mérkőzésen gólt lőtt és gólpasszt adott.

Forrás: MTI

Borítókép: Minamino a liverpooli játékosok gyűrűjében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!