nhl

2020.01.09. 08:49

A Flyers verte a listavezetőt

A Philadelphia Flyers egy emberhátrányban szerzett góllal nyert a listavezető Washington Capitals ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

Az első harmad után már 2-2 állt az eredményjelzőn, a hazaiak győzelmet érő találatát Kevin Hayes szerezte a 38. percben. A Flyers ezt megelőzően sorozatban hatszor vendégként lépett pályára, és csak egyszer nyert. Hazai mérlegét tovább javította: a 20 találkozó közül 18. alkalommal szerzett pontot, és ezeken a 14. győzelmét aratta. A Capitals a szezon 24. idegenbeli fellépésén hetedszer maradt alul.

A Winnipeg háromszor szerzett egygólos előnyt Torontóban, de a Maple Leafs mindháromszor egyenlített, így a szétlövésre maradt a döntés, amelyben a negyedik párt követően 3-2-re a vendégek bizonyultak jobbnak. A hazaiaknál Auston Matthews két gólt szerzett, és a szétlövésben is eredményes volt. Második találatát 59:46 percnél szerezte, ezzel legalább pontot mentett vesztes csapatának. A 22 éves Matthews – a 2016-os draft első választottja – a Toronto történetének első játékosaként, valamint első amerikai hokisként tudott legalább 30 pontot szerezni négy egymást követő szezonban a bemutatkozását követően.

A 32 éves Anze Kopitar 3. percben szerzett találatára a második harmadban 37 másodperc alatt kettővel válaszolt a Dallas, amely jó védőmunkájára és a 33 éves orosz kapus, Anton Hudobin továbbra is kiváló teljesítményére alapozva nyert Los Angelesben. A kapusok rangsorában Hudobin a védési hatékonyságot tekintve a második, a kapott gólokat számítva a harmadik helyen áll. A Stars sorozatban az ötödik mérkőzését nyerte meg, a Kings legutóbbi kilenc mérkőzése közül hetedszer maradt alul.

Eredmények:

Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-2

Toronto Maple Leafs-Winnipeg Jets 3-4, szétlövés után

Los Angeles Kings-Dallas Stars 1-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!