Forma-1

2020.01.07. 13:30

A Williams csapat tesztpilótája maradhat a női bajnok

Jamie Chadwick tavaly megnyerte a csak nőknek kiírt, első alkalommal megrendezett W Series elnevezésű formaautós bajnokságot.

04 May 2019, Baden-Wuerttemberg, Hockenheim: Motorsport: W-Series, Hockenheimring. Winner Jamie Chadwick (M), second, Alice Powell (l) and Marta Garcia are on the podium with their trophies after the race. In Hockenheim, a new racing series for women only started its debut season. The "W Series" is intended to help female drivers achieve a career as professionals, ideally in Formula 1. Photo: Hasan Bratic/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Hasan Bratic

A 21 esztendős brit versenyző ebben az évben

a címvédésért száll harcba a májusban rajtoló W Seriesben, közben pedig a Williams grove-i központjában szimulátoron tesztel az F1-es csapatnak,

valamint több nagydíjra is elutazik az istállóval.

„Jamie nagyszerű munkát végzett, büszkék vagyunk rá, hogy teljesítményével és az elért eredményeivel tovább erősíti a nők szerepét az autósportban”

- nyilatkozta Claire Williams csapatfőnök a brit istálló keddi bejelentése kapcsán.

Chadwick tavaly csatlakozott a Williams versenyzőakadémiájához, és a szakértők egy része őt emlegeti első számú jelöltként arra, hogy 1976 után újra legyen női pilóta a Forma-1-ben.

Az előző szezonban a konstruktőrök között a 10., utolsó helyen zárt Williams versenyautóit az idén a brit George Russell, valamint a kanadai Nicholas Latifi vezeti majd.

Borítókép: a hockenheimi futamgyőzelmet ünnepli Jamie, mellette Alice Powell (b) és Marta Garcia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!