meglepetés

2020.01.05. 21:53

Alonso a 11. helyen ért célba a Dakar első szakaszán (videó)

Meglepetés győzelemmel kezdődött a 2020-as Dakar-rali: az idén Szaúd-Arábiában zajló verseny első szakaszát az autósoknál a litván Vaidotas Zala nyerte, aki több mint két perccel gyorsabban teljesítette a távot, mint a 13-szoros bajnok francia Stéphane Peterhansel.

Dzsidda, 2020. január 5. A spanyol Fernando Alonso és honfitárs navigátora, Marc Coma, a Toyota Gazoo Racing versenyzõi a Dakar-rali elsõ, a szaúd-arábiai Dzsidda és Al-Vadzs között zajló 433 kilométeres szakaszán 2020. január 5-én. MTI/EPA/Andre Pain

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andre Pain

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso – akinek a motorkerékpárral ötszörös győztes honfitársa, Marc Coma a navigátora – a 11. helyen ért célba.

A motorosoknál a címvédő ausztrál Toby Price diadalmaskodott.

Az első szaúdi Dakaron öt kategóriában, autóval, kamionnal, motorkerékpárral, quaddal, valamint az első alkalommal külön géposztályba sorolt, négykerék-meghajtású buggykkal mérik össze tudásukat az indulók, akiknek 12 nap alatt 5000 kilométer gyorsasági szakaszt, összesen 7500 kilométeres távot kell megtenniük Dzsiddából rajtolva, és a Rijádtól 40 kilométeres távolságra lévő, építés alatt álló szórakoztató-, sport- és rendezvényközpontba, Kiddijába érkezve.

Forrás: MTI

Címkék#Dakar-rali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!