Járvány

2020.03.29. 17:20

Az erkélyen futotta le a maratont egy házaspár Dubajban

A dél-afrikai pár 5 óra 9 perc és 39 másodperc alatt tette meg a 42,2 kilométeres távot a mintegy 20 méteres széles erkélyen.

This handout image provided by Collin and Hilda Allin on March 28, 2020 reportedly shows them after having run a 42.2-kilometre (26-mile) distance in their 19-metre (yard) long balcony in Dubai during confinement measures for the COVID-19 coronavirus pandemic, recoding a time of 5 hours, nine minutes, and 39 seconds. - The South African couple streamed online the run as an example of how to beat the coronavirus blues under lockdown. Previously they had expected the challenge to take between seven and eight hours. The United Arab Emirates, of which Dubai is a member, has imposed a Thursday to Sunday nightime lockdown to allow for outdoors and public transport sanitation operations. (Photo by - / AFP) / === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / COLIN AND HILDA ALLIN" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===

Forrás: AFP

Fotó: COLIN AND HILDA ALLIN

Lakása erkélyén futotta le a maratont egy Dubajban élő dél-afrikai házaspár, aki mozgalommá akarja szélesíteni a balkonfutást a bezártság okozta depresszió ellenszereként.

A 41 éves Collin Allin és felesége, Hilda 5 óra 9 perc és 39 másodperc alatt tette meg szombaton a 42,2 kilométeres távot a mintegy 20 méteres széles erkélyen, amelyen több mint 2100 alkalommal futottak végig egyik vagy másik irányban.

A pár a Twitteren, a #balconymarathon címszó alatt számolt be ritka teljesítményéről, amelyben tízéves kislányuk, Geena segítette őket az irányítással, itallal, harapnivalóval és motiváló zenével.

Collin Allin közölte, hogy szándékukban áll globális mozgalommá szélesíteni az erkélyfutást, hogy mozgásra és kikapcsolódásra ösztönözzenek másokat is a kényszerű otthonmaradás közepette.

Franciaországban egy párizsi férfi, a 32 éves Elisha Nochomovitz a hétméteres erkélyén futotta le több mint hat óra alatt a maratont, több mint 6 ezer hosszt megtéve a twitterezők szeme láttára; egy másik, toulouse-i férfi a teraszát 727-szer megkerülve, valamivel több mint 5 óra alatt tette meg a távot a szomszédok biztatása és tapsa közepette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!