Alpesi vk

2020.03.05. 19:00

Shiffrin visszatér, de versenyzése kérdéses

Az alpesi síző visszatér Európába, de azt egyelőre nem tudja, mikor áll ismét rajthoz a világkupában.

US' Mikaela Shiffrin prepares before her run in the women's Alpine Combined Super G event during the FIS ski Alpine World Cup in Zauchensee Altenmarkt, Austria on January 12, 2020. (Photo by HELMUT FOHRINGER / APA / AFP) / Austria OUT

Forrás: AFP / APA

Fotó: Helmut Fohringer

Az olimpiai bajnok amerikai versenyző közösségi oldalán először szólt rajongóihoz azóta, hogy február 2-án elveszítette édesapját.

„Az elmúlt hetekben hihetetlen támogatást kaptunk, sokszor úgy éreztük, megfulladunk a rengeteg üzenetben. Ugyan nem tudtunk mindegyikre válaszolni, de éreztük a szeretetet”

- mondta a 24 éves síző, aki sorozatban háromszor nyerte meg az összetett világkupát, ám január 26-a óta egyetlen futamon sem indult, így a pontversenyben az olasz Federica Brignone átvette tőle a vezetést.

„Sokan kérdeztétek, mikor versenyzek ismét. Az utóbbi hetekben csak keveset edzettem, ezekre sem mindig tudtam koncentrálni, de terápiás hatással volt rám a hegyekben lenni, mert ott közelebb éreztem magam édesapámhoz”

- fogalmazott Shiffrin, aki csütörtökön repül vissza Európába.

„Nem ígérek semmit, és ha vissza is térek, nem lesznek nagy céljaim, csak szeretnék néhány jó kanyart teljesíteni, ő ugyanis minden győzelmem után csak annyit kérdezett, volt-e néhány jó fordulóm”

- tette hozzá az amerikai versenyző édesapjára utalva. Shiffrin arra kért mindenkit, továbbra is tartsák tiszteletben ő és gyászoló családja magánéletét.

A világkupa-sorozat a nők számára jövő csütörtökön a svédországi Aréban párhuzamos műlesiklással folytatódik, a szezonból – amennyiben a most hétvégi, ofterschwangi futamokat nem pótolják – még hét verseny van hátra. Jelenleg Brignonénak 1378 pontja van, Shiffrinnek 1225, a harmadik helyezett szlovák Petra Vlhovának pedig 1189.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!