Járvány

2020.04.03. 15:30

2021. június 29-én zárul az olimpia kvótaszerzési időszaka

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Giant Olympic Rings are installed at the waterfront area at Odaiba Marine Park in Minato Ward, Tokyo on January 17, 2020. Japan. The giant symbol is 32.6-meter-wide and 15.3-meter-long, the 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 July to 9 August 2020. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)

Forrás: Alessandro Di Ciommo / NurPhoto

Fotó: NurPhoto via AFP

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolója szerint – ahogy azt a NOB már a múlt héten jelezte – az eddig megszerzett kvóták megmaradnak, a további helyekért pedig legkésőbb 2021. június 29-ig lehet küzdeni.

A sportágspecifikus kvalifikációs szabályzatok átdolgozása a nemzetközi sportági szövetségek feladata. Ezeket a NOB jóváhagyása után előreláthatólag idén április vagy május folyamán hozzák nyilvánosságra.

A MOB híre szerint a NOB arra buzdítja a nemzetközi szövetségeket, hogy az új kvalifikációs rendszerük az eredetit vegye alapul, így például az elmaradt kvótát osztó eseményeket ugyanolyan számú eseménnyel pótolja, amennyiben lehetséges.

Az idei olimpiát múlt kedden halasztották el, ezen a hétfőn pedig a NOB bejelentette, hogy az eredetileg tervezettnél szinte pontosan egy évvel később, 2021. július 23. és augusztus 8. között kerül sor a tokiói játékokra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!