Asztalitenisz

2020.04.02. 09:18

Később hozzák nyilvánosságra a világranglistát

A hagyományokkal ellentétben nem a hónap első napjaiban, hanem várhatóan majd csak április közepén hozza nyilvánosságra a legfrissebb világranglistákat a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF), s aztán be is fagyasztja a rangsorokat.

Forrás: Shutterstock

Az ITTF a honlapján közölte, hogy a versenyek rendezetlensége és a koronavírus-járvány miatt további vizsgálatokra, számításokra van szükség, a listák pedig változatlanok maradnak addig, amíg újra lehet tornákat rendezni. A szervezet korábban jelezte: június 30-ig minden olyan verseny elmarad, amely nemzetközi utazást igényel.

Az ITTF ígérete szerint legkésőbb április 15-ig megszületnek az új világranglisták, addig a március elején nyilvánosságra hozott rangsorok érvényesek. A márciusi viadalokat figyelembe veszik majd a számításnál, de például kérdéses, hogy a járvány miatt a selejtező után félbeszaladt lengyel challenge-verseny pontjait hogyan számítják majd be.

Az ITTF egyúttal bejelentette: a szövetség munkatársai és elnöke önként lemond 2020-as fizetése egy részéről, hogy segítse a sportágat a világjárvány idején.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!