Tokió 2020

2020.04.03. 10:16

Kétmilliárd euróra is rúghat az olimpia halasztási költsége

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyelőre nem összegezte, mekkora többletköltséggel kell számolni a tokiói játékok elhalasztása miatt.

A 2020-as tokiói nyári olimpia lángját visszahelyezik egy speciális lámpásba a Fukusima prefektúrában fekvő Ivakiban 2020. március 25-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotós: Majama Kimimasza

Ez még túl korai lenne. Láttam számokat, de ezek csak spekulációk. Nagyjából tízezer költségvetési tételt kell átvizsgálni

nyilatkozott Christphe Dubi sportigazgató.

Szakértők szerint Japánnak legalább kétmilliárd eurónak megfelelő összeget kell kapnia a plusz kiadások miatt.

Dubi szerint a költségek megoszlanak a rendezők, a NOB és az olimpiai család többi tagja között, a pontos számításokat most végzik.

Kérdéses az is, hogy a NOB mennyit vállal az úgynevezett nem tervezett többletköltségekből.

A prioritást a szervezők számára most a 41 versenyhelyszín áttekintése jelenti, hogy ezeket biztosítsák jövő nyárra is. A másik nagy megoldandó feladat az 5000 lakásból álló olimpiai falu, amelynek házait már értékesítettek.

Ezek nagyon sürgős dolgok

mondta Dubi. Hozzátette: mindenkinek kreatívnak és innovatívnak kell lennie.

A tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották. Jövőre július 23-án kezdődik.

Borítókép: a 2020-as tokiói nyári olimpia lángját visszahelyezik egy speciális lámpásba a Fukusima prefektúrában fekvő Ivakiban 2020. március 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!