Járvány

2020.04.16. 16:15

Nem változtatnak az olimpiai forgatókönyvön

Telekonferencia keretében egyeztetett a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiáról és paralimpiáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán szervezőbizottság.

A tanácskozáson a NOB részéről John Coates, a koordinációs testület vezetője, valamint Christophe Dubi ügyvezető igazgató, a házigazdáktól pedig Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, illetve Muto Tosiro ügyvezető igazgató vett részt.

A felek megállapodtak az előkészületek kereteiben, egyúttal létrehozták a közös irányító testületet, amelynek ők négyen a tagjai.

A NOB és a szervezőbizottság közös közleményében tudatta, hogy

a 2021-es játékok tervezésénél azt a forgatókönyvet követik, amellyel az idei olimpiára és paralimpiára is készültek.

Különösen a versenyhelyszínekre és a versenyprogramra összpontosítanak, ezeknek részleteiben korábban már minden érdekelt egyetértett. Ennek megfelelően

a szervezőbizottság azt kéri majd a tervezett helyszínek tulajdonosaitól, hogy ugyanúgy szervezzék meg a viadalokat, mint tették volna ezt idén nyáron.

Közös kívánalom az is, hogy a módosított időpontban történő rendezés a lehetőségekhez képest minél kevesebb többletköltséggel járjon, az előkészületeknek pedig része lesz egy intézkedéscsomag is, amely a koronavírus-járvány hatásaira fókuszál.

A tervezés részleteit, az ütemtervet várhatóan májusra dolgozzák ki.

„Hitünk szerint a 2020-as tokiói olimpia reménysugarat jelent a világnak ezekben a nehéz időkben, az olimpiai láng pedig a fény a jelenlegi sötét alagút végén. A közös irányító testület mindent el fog követni a siker érdekében”

- mondta John Coates.

A tokiói olimpiát – és paralimpiát – március 24-én halasztották el egy évvel a pandémia miatt. Bár az esemény új időpontja 2021. július 23-augusztus 8., az elnevezés marad Tokió 2020.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!