búcsú

2020.05.13. 10:28

Leekens végleg feláll a kispadról

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem vállal többé edzői munkát.

New headcoach of the Hungarian national football team, Belgian Georges Leekens steps in front of his team's bench during his premier prior to the friendly football match Hungary vs Kazakhstan at the Groupama Arena in Budapest, on March 23, 2018. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

„Soha nem kerültem el a problémákat, néha magam is meglátogattam őket” – mondta a Het Laatste Nieuws című lapnak adott búcsúinterjúban a belga szakember, aki azt is hozzátette, soha nem a legegyszerűbb utat választotta.

A cikk összegzése alapján a 70 éves trénernek hosszú pályafutása során

legalább 26 munkahelye volt, 14 klubnál dolgozott és négy válogatottnál tevékenykedett szövetségi kapitányként, utolsóként éppen a magyarnál.

Leekens

legnagyobb edzői sikereit a Club Brugge-nél érte el, amellyel 1990-ben bajnok, 1991-ben kupagyőztes lett, korábban pedig a Cercle Brugge csapatával szintén kupagyőztes volt.

A magyar mellett szakvezetője volt az algériai, a belga és a tunéziai nemzeti együttesnek.

Magyarországon mindössze négy meccs jutott neki 2018-ban, azokon egy döntetlen mellett háromszor kikapott a válogatott,

ezért távoznia kellett, őt követte a jelenlegi szakvezető, az olasz Marco Rossi. Ezt követően még egy tunéziai és egy iráni klubnál vállalt munkát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!