pénzügyi nehézségek

2020.05.18. 09:23

Rummenigge szerint elképzelhető a fizetési plafon bevezetése

A Bayern München elnöke szerint nem zárható ki, hogy újra napirendre kell venni a témát.

Karl-Heinz Rummenigge szerint elképzelhető egy egységes fizetési plafon bevezetése a profi labdarúgásban.

A Bayern München elnöke a Sky tv-csatornának úgy nyilatkozott, nem zárható ki, hogy újra napirendre kell venni a témát.

Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy Michel Platini, az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke többször tárgyalt ez ügyben Brüsszelben az Európai Unióval és mindig „vérző orral” távozott.

„Bár a nagy európai klubok mind támogatták az elképzelést, azt a választ kapta, hogy az EU versenyszabályzata ezt nem teszi lehetővé” – fogalmazott Rummenigge.

„Nehéz megítélni, hogy ma más-e a helyzet” – tette hozzá a koronavírus-járványra utalva. A pandémia miatti kényszerszünet következtében sok klub pénzügyi nehézségekkel küzd és egyelőre nem látni, mi lesz a folytatásban.

Rummenigge hangsúlyozta, az olyan fizetési plafon bevezetésének, mint amilyen az amerikai profi ligák esetében ismert, nem várt következményei is lehetnek. „Ott nincs kieső és feljutó. Márpedig ez fontos része a futballnak” – jelezte.

A fizetési plafonról akar tárgyalni a következő hónapokban Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) elnöke. A DFL kimutatása szerint a Bundesliga 2018-19-es idényében az élvonalbeli csapatok 1,43 milliárd eurót költöttek a játékosok és az edzői stáb bérére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!