licit

2020.07.27. 11:00

Megvették az első olimpiai ötkarikát ábrázoló rajzot

Száznyolcvanötezer euróért kelt el egy cannes-i árverésen az a rajz, amelyen a modernkori játékok atyja, Pierre de Coubertin először ábrázolta az olimpiai ötkarikát.

A man wearing a face mask amid concerns over the spread of COVID-19 coronavirus takes pictures as he stands next to the statue of founder of International Olympic Committee (IOC) Pierre de Coubertin and the Olympic rings in Tokyo on April 7, 2020. - Japans Prime Minister Shinzo Abe on April 7 declared a month-long state of emergency in Tokyo and six other parts of the country over a spike in coronavirus cases. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Behrouz Mehri

Alexandre Debussy, a Cannes Encheres igazgatója azt mondta, egy brazil gyűjtő vásárolta meg az emléktárgyat, amely adókkal együtt 234 950 euróba került neki.

Az öt kontinenst szimbolizáló öt színes, egymásba fonódó karika 21x27,5 centis fehér vásznon látható. Coubertin 1913 augusztusában alkotta meg, a kész művet végül az első világháborút követően az 1920-as, antwerpeni olimpia megnyitója előtt mutatták be.

A vasárnapi aukción a sportritkaságok sorában elkelt a négy évtizeddel ezelőtti moszkvai olimpia eredeti fáklyája is. Az alumíniumból készült, 56 és fél centi hosszú 1980-as ereklyét, amelynek kikiáltási ára 1500 euró volt, az inkognitóját megőrző licitáló 2500 euróért vihette el.

Forrás: MTI

Borítókép: Coubertin szobra és az olimpiai ötkarika Tokióban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!