kemény döntés

2020.08.13. 16:57

Az UEFA elhalasztotta az U19-es férfi Eb-t és törölte az U17-es női Eb-t

A férfi Eb csoportkörének meccseit várhatóan novemberben játsszák majd le.

A döntésről az UEFA közölte: a járványhelyzet nem várt logisztikai, egészségügyi és gazdasági nehézségeket jelent a rendező országok szövetségeinek, amelyeket mindenképpen csökkenteni akartak. Figyelembe vették továbbá a játékosok egészségének megóvását, valamint szerették volna minimalizálni a koronavírus-járvány terjedésének esélyét.

Hozzátették: eredetileg júliusban rendezték volna meg Észak-Írországban az U19-es férfi Eb-t, amelyet most két részre bontottak. A csoportkör találkozóit novemberben játsszák le, a továbbjutók viszont csak jövő márciusban térnek majd vissza a helyosztókra. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikokra pedig rájátszás vár, amelynek győztese – az elődöntős négyeshez hasonlóan – kijut a 2021-es, U20-as világbajnokságra, amelyet Indonéziában rendeznek.

Az U17-es női Eb-re eredetileg májusban, Svédországban került volna sor, de azt már március közepén októberre halasztották. A mostani döntés értelmében viszont egyáltalán nem rendezik meg a tornát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!