barcelona

2020.08.17. 09:00

Már az elnök is bejelentette, hogy kirúgják Setiént

Menesztik posztjáról Quique Setiént, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Barcelona's Spanish coach Quique Setien reacts during the UEFA Champions League quarter-final football match between Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon on August 14, 2020. (Photo by Rafael Marchante / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Rafael Marchante

Ezt Josep Maria Bartomeu, a klub első embere jelentette be egy vasárnapi rádióinterjúban, ugyanakkor

a hivatalos megerősítésre várhatóan csak délután, az elnökség rendkívüli ülését követően kerül sor.

A 61 éves szakember januárban Ernesto Valverdét váltotta a kispadon, irányításával azonban a gárda csak második lett a spanyol bajnokságban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig péntek este megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől, ekkora pofont 1946 óta nem kapott az együttes. Setién összességében 25 mérkőzésen irányította a katalán sztárcsapatot, 16 győzelem mellett 4 döntetlen és 5 vereség a mérlege.

Sajtóhírek szerint

a Barca kispadjára a klub korábbi legendás védője, a holland Ronald Koeman, illetve a chilei Manuel Pellegrini az esélyes.

A csapatnál komoly változások lehetnek, a legjelentősebb hogy egy brazil médium megszellőztette, miszerint a hatszoros aranylabdás Lionel Messi bejelentette távozási szándékát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!