huzavona

2020.10.30. 18:10

Alabáért küzdenek a Bayernnél

Hansi Flick vezetőedző nagyon reméli, hogy a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is címvédő Bayern München labdarúgócsapatánál marad az osztrák válogatott David Alaba.

A 28 éves védő jövőjét illetően még mindig nagy a bizonytalanság, a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalások ugyanis az elmúlt hónapokban nem vezettek sikerre.

Alaba 2008 óta futballozik Münchenben, jelenlegi megállapodása 2021-ben jár le.

Ha a Bayern nem tud megegyezni vele, akkor a téli átigazolási időszakban még kaphat érte pénzt, jövő nyáron viszont már szabadon igazolhatóvá válik.

„Teljes mértékben tisztában van vele, hogy mi a helyzet Münchenben, a csapatban nagyon jó a hangulat, eredményesen és sikeresen játszunk, mindezt át fogja gondolni, mielőtt döntést hoz” – nyilatkozta Flick pénteken. Hozzátette, nagyon reméli, hogy Alaba marad, de bármi is lesz a döntése, azt a klub tiszteletben fogja tartani.

Alaba kétszer nyert BL-t, kilencszer német bajnokságot, hatszor pedig Német Kupát a Bayernnel, amelynek az előző szezonban is alapembere volt, és nagy szerepe volt abban, hogy a müncheniek a BL és a Bundesliga, valamint a kupa mellett a hazai, illetve az Európai Szuperkupát is elhódították.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!