camp nou

2020.10.20. 13:10

Kihaltan várja a Fradit a világ egyik leghíresebb stadionja, a város is csendes

„Üres” városban, Európa legnagyobb stadionjában nézők nélkül lép pályára a Ferencváros kedden az FC Barcelona otthonában a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában.

Fireworks near the Camp Nou Stadium on the occasion of the pyromusical of the festivities of La Merce, in Barcelona, Spain, on September, 27, 2020. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Urbanandsport

Fotó: Joan Valls

A katalán fővárosban a koronavírus-járvány következtében komoly intézkedések vannak érvényben, így

a Barcelonára jellemző kisebb bárok és éttermek – ahol rendre pezseg az élet – mind zárva tartanak.

A maszk viselése az utcán is kötelező, de nincsenek is sokan a városban, turistákkal pedig szinte nem is lehet találkozni.

Európa legnagyobb futballstadionja, a 99 354 néző befogadására alkalmas Camp Nou általában az egyik legkeresettebb látványosságnak számít Barcelonában,

sok-sok ezer szurkoló látogatja naponta az arénát és a hozzá tartozó, lenyűgöző múzeumot, valamint komoly összegeket költenek a klub elképesztően látványos, többemeletes ajándékboltjában is.

Ezek a létesítmények most ugyancsak zárva vannak, a mérkőzésre érkező újságírók is csak néhány órával a találkozót megelőzően léphetnek be a stadionba.

A találkozó 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Borítókép: Csak a fények várják a zöld-fehéreket... meg Messiék...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!