spanyol válogatott

2020.11.15. 10:25

Két büntetőt kihagyott, de a harmadikat is Ramos rúgta volna

Két kihagyott büntetőjét követően védelmébe vette Sergio Ramost a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique.

Spain's defender Sergio Ramos leaves at the end of the UEFA Nations League football match between Switzerland and Spain at St. Jakob-Park stadium in Basel, on November 14, 2020. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

A csapatkapitány szombaton este 177. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel megdöntötte az olasz Gianluigi Buffon európai válogatottsági rekordját, csakhogy a Svájc ellen 1-1-es döntetlennel zárult Nemzetek Ligája-mérkőzésen két 11-est is kihagyott.

„Ha lett volna egy harmadik büntető, azt is ő lőtte volna. Minden 11-esünket ő végzi el”

- mondta a bázeli meccs után Luis Enrique, aki kiemelte, hogy

ezt megelőzően a Real Madrid védője sorozatban 25 büntetőt értékesített.

A svájciak kapuját az a Yann Sommer védte, aki a Borussia Mönchengladbach kapusaként egy csoportban szerepel a Real Madriddal a Bajnokok Ligájában. Az 57. és a 80. percben hárította Ramos próbálkozását.

„Nagyszerű érzés, hogy két büntetőt is fogni tudtam. Mivel a BL-ben egy csoportban vagyunk, sokat foglalkoztam Ramos 11-eseivel.” – árulta el Sommer.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok Ramos 2005-ben mutatkozott be a spanyol együttesben és a 2008-as kontinensbajnokságon diadalmaskodó csapatból már csak ő tagja a keretnek. A 34 éves futballista a közelmúltban kijelentette, hogy a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságon, sőt a tokiói olimpián is szeretne pályára lépni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!